Gegrilde courgette met munt



In deze periode halen we dagelijks meerdere courgettes van de moestuin. Als je veel courgettes hebt kun je dit recept eens proberen. Vooraf maken en koud serveren. Ook geschikt om in te maken en doet het bijvoorbeeld prima bij een 'antipasto' (bij ons een van de standaard gerechten met de kerst)

Gegrilde Courgette (en/of Patisson) met Munt

Ingrediënten:

  • courgette en/of patisson
  • munt
  • knoflook
  • oregano
  • EV olijfolie
  • witte wijnazijn
  • zout
  • peper

voorbereiding:

Was de courgettes goed (wij gebruiken baking soda om groenten veilig te wassen, dat is in Italië heel gebruikelijk en ook met een moestuin geen verkeerde gewoonte) snij ze in de lengte of overdwars in plakken. Bestrooi die met wat zout en laat ze een tijdje uitlekken.


Dep ze droog en gril ze (bijv. in een grilpan).





Maak een marinade met olijfolie, een klein beetje wijnazijn, muntblaadjes, een teentje knoflook, oregano en een snufje zout en peper. Klop alles met een vork en giet over de courgettes (het kan ook apart zoals op de foto, daarna wel even zorgen dat de marinade overal tussen komt).


Laat de gegrilde courgette met munt een paar uur op smaak komen voor het opdienen.
















Reacties