Gegrilde Courgette (en/of Patisson) met Munt
Ingrediënten:
- courgette en/of patisson
- munt
- knoflook
- oregano
- EV olijfolie
- witte wijnazijn
- zout
- peper
voorbereiding:
Was de courgettes goed (wij gebruiken baking soda om groenten veilig te wassen, dat is in Italië heel gebruikelijk en ook met een moestuin geen verkeerde gewoonte) snij ze in de lengte of overdwars in plakken. Bestrooi die met wat zout en laat ze een tijdje uitlekken.
Dep ze droog en gril ze (bijv. in een grilpan).
Maak een marinade met olijfolie, een klein beetje wijnazijn, muntblaadjes, een teentje knoflook, oregano en een snufje zout en peper. Klop alles met een vork en giet over de courgettes (het kan ook apart zoals op de foto, daarna wel even zorgen dat de marinade overal tussen komt).
Laat de gegrilde courgette met munt een paar uur op smaak komen voor het opdienen.
Reacties
Een reactie posten