Eggs Rodolfo

 


Op een vleesloze dag is een ei-gerecht een prima alternatief. Zeker als je in een gebied woont waar bijna de helft van de inwoners kleinschalig kippen houden en je dus bij stalletjes hun overproductie kunt kopen.

Die kippen hebben een fantastisch leven en dat proef je terug.

Dit gerecht is zo eens ontstaan omdat je een pot Ayvar niet te lang kunt laten staan en dan is dit een prima bestemming.

Bak wat ui, paprikareepjes en fijngesneden spaanse peper aan in een pan. Mocht het niet perse vleesloos hoeven dan kan er ook prima wat plakjes spek en of chorizo bij.

Als het lichtgaar is voeg je naar smaak Ayvar toe, een gerecht van paprika en aubergine, dat in de meeste supermarkten en zeker bij de Turkse winkels te krijgen is (kijk goed naar de ingrediënten en zoek een goede kwaliteit uit).

Bak de Ayvar even mee en voeg eventueel een scheutje olijfolie toe om te voorkomen dat het te droog wordt. Verder zout en peper naar smaak.

Maak wat ruimte middenin en breek daar de eieren in. Heel of met gebroken dooier is een kwestie van voorkeur. Laat dit bakken tot het ei gaar is, zonder de boel aan te laten branden.

Dat gaat trouwens prima met de deksel op de pan, dat de eidooiers dan een wit laagje krijgen doet niets af aan de smaak. Prima met vers brood, toast of gewoon zo met groenten er bij.

Reacties