Groenteburger


Die te grote courgettes die je af en toe oogst blijven een uitdaging. Je kunt ze gebruiken voor een soep, maar er moet toch meer mogelijk zijn.

Je kunt er, samen met de andere opbrengst van je moestuin, ook heerlijke groenteburgers van maken.

Snij een deel in kleine stukjes en doe hetzelfde met andere groenten (zie hieronder). Bak dit alles rustig bijtgaar en voeg zout en peper toe naar smaak. Ik wilde voor dit recept geen ei gebruiken, dus bind ik de gebakken groente met meel. Je kunt zelf kijken wat je het lekkerste vind als meelsoort. Ik heb het geprobeerd met boekweitmeel, wat een zeer uitgesproken smaak gaf, maar ook kikkererwtenmeel, rijstemeel, enz geven prima resultaten.

Wat kan er zo al door je groentemix:

  • Aubergine
  • Paprika
  • Ui,
  • Kidneybonen
  • Tomaat
  • Chilipeper kan ook voor een beetje pit
  • Stukjes kaas (helpt ook om consistentie te krijgen)
  • enz.
Vorm van het mengsel burgers met een vorm of anders met de hand en paneer. Voor het paneren kun je kiezen:
  • Gewone paneer
  • Paneermeel met geraspte Parmezaanse kaas er door voor een lekker krokante korst
  • Polentameel (bij voorkeur 'precotta')
Even goudbruin bakken in de olijfolie en je hebt een groenteburger die van buiten lekker krokant is en onverwacht stevig maar niet droog.


Reacties