Pesto van knoflookstelen



Als je zelf knoflook in je tuin verbouwt dan weet je dat je die in principe in oktober plant en ergens in juni of juli oogst, als de planten verdorren en slap neervallen.

Je weet dan ook dat ergens in het voorjaar er bloemenstengels beginnen te vormen en om een mooie grote knoflookbol te krijgen moet je uit de plant verwijderen. Je kunt ze knippen of er gewoon uit trekken (soms komt er meer mee, soms miinder).

Maar wist je ook dat het zonde is om die stengels weg te gooien? Je kunt er een heerlijkepesto van maken.

Verwijder het laatste stukje met de bloemknop (dat mag wel weg), was de stengels goed en snij ze vast in kleinere stukken.


Pureer de stengels in de keukenmachine/blender en voeg gaandeweg EV olijfolie toe tot een mooie smeuïge masse ontstaat. Voeg zout toe naar smaak.



Doe de pesto in schone potjes, giet bovenop een laagje olijfolie om ze tegen bederf te beschermen en bewaar ze in de koelkast.
Heerlijk voor een snelle pasta of als smaakmaker in sandwiches en andere gerechten.

Reacties