Een tropische variatie op de panna cotta.
Ingrediënten:
- 1/2 liter slagroom (des te beter de kwaliteit des te lekkerder het resultaat)
- 100 g suiker
- 1,5 dl romige kokosmelk
- 10 g gelatinebladen
- 2-3 stengels citroengras
Bereiding:
- Week de gelatinebladen in koud water.
- Was de citroengras, snijd deze in stukken van ca. 5 cm en kneus deze met de achterkant van een zwaar mes.
- Breng de kokosmelk, room, suiker en citroengras in een pan op gematigd vuur net aan de kook, onder regelmatig roeren.
- Neem van het vuur en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatinebladen toe.
- Laat het mengsel 10 minuten afkoelen, zeef het citroengras er uit en verdeel het dan over glazen of kommetjes. Dek af met folie en laat minimaal 6-8 uur in de koelkast staan.
- Serveer met een topping naar keuze.
Reacties
Een reactie posten