Exotische panna cotta

 


Een tropische variatie op de panna cotta.

Ingrediënten:

  • 1/2 liter slagroom (des te beter de kwaliteit des te lekkerder het resultaat)
  • 100 g suiker
  • 1,5 dl romige kokosmelk 
  • 10 g gelatinebladen
  • 2-3 stengels citroengras
Bereiding:
  • Week de gelatinebladen in koud water.
  • Was de citroengras, snijd deze in stukken van ca. 5 cm en kneus deze met de achterkant van een zwaar mes.
  • Breng de kokosmelk, room, suiker en citroengras in een pan op gematigd vuur net aan de kook, onder regelmatig roeren.
  • Neem van het vuur en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatinebladen toe.
  • Laat het mengsel 10 minuten afkoelen, zeef het citroengras er uit en verdeel het dan over glazen of kommetjes. Dek af met folie en laat minimaal 6-8 uur in de koelkast staan.
  • Serveer met een topping naar keuze.

Reacties