Kokos-curry-citroensoep


Een heerlijke start van de maaltijd, bij ons erg populair geworden als amuse/voorafje tijdens de feestdagen

Ingrediënten voor 8 personen:

  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel GELE currypasta (naar smaak kun je kiezen voor een milde of wat pittigere variant)
  • 500 ml (kippen)bouillon
  • 200 ml kokosmelk 
  • 2-3 stukken citroengras
  • 8 grote garnalen
  • 1 theelepel zeezout, gemalen
  • ½ theelepel cayennepeper
  • wat fijngesneden lenteui

Bereiding:

  1. Was de citroengras, snij deze in stukken en kneus de stukken door er met de achterkant van een zwaar mes op te slaan.
  2. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de citroengras tot deze geurt.
  3. Voeg de currypasta toe en fruit ook deze aan tot deze begint te geuren.
  4. Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken om de smaak van de citroengras op te nemen
  5. Bestrooi de garnalen met zeezout en cayennepeper.
  6. Gril ze in een koekepan of op een grilplaat met een dun laagje olie rondom goudbruin.
  7. Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, snij de garnalen in en hang die op de rand. 
  8. Strooi wat fijngesneden (ringetjes) lenteui op de soep en dien op.


Reacties