Een heerlijke start van de maaltijd, bij ons erg populair geworden als amuse/voorafje tijdens de feestdagen
Ingrediënten voor 8 personen:
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel GELE currypasta (naar smaak kun je kiezen voor een milde of wat pittigere variant)
- 500 ml (kippen)bouillon
- 200 ml kokosmelk
- 2-3 stukken citroengras
- 8 grote garnalen
- 1 theelepel zeezout, gemalen
- ½ theelepel cayennepeper
- wat fijngesneden lenteui
Bereiding:
- Was de citroengras, snij deze in stukken en kneus de stukken door er met de achterkant van een zwaar mes op te slaan.
- Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de citroengras tot deze geurt.
- Voeg de currypasta toe en fruit ook deze aan tot deze begint te geuren.
- Schenk de bouillon en de kokosmelk erbij en breng zachtjes aan de kook. Laat een paar minuten zachtjes doorkoken om de smaak van de citroengras op te nemen
- Bestrooi de garnalen met zeezout en cayennepeper.
- Gril ze in een koekepan of op een grilplaat met een dun laagje olie rondom goudbruin.
- Schenk de soep in 8 kleine glaasjes, snij de garnalen in en hang die op de rand.
- Strooi wat fijngesneden (ringetjes) lenteui op de soep en dien op.
Reacties
Een reactie posten