Panna cotta


Een heerlijk nagerecht dat helemaal niet zo veel tijd kost

Ingrediënten:

  • 1/2 liter slagroom (des te beter de kwaliteit des te lekkerder het resultaat)
  • 100 g suiker
  • 1 dl volle melk (ook hier, kies een goede kwaliteit)
  • 10 g gelatinebladen
  • 1 vanillestokje
Bereiding:

  • Week de gelatinebladen in koud water.
  • Verwarm de melk in een pan op gematigd vuur zonder het te laten koken. 
  • Neem de melk van het vuur en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatinebladen toe.
  • Giet de room in een pan, voeg de suiker en vanille toe en breng dit op gematigd vuur aan de kook, onder regelmatig roeren.
  • Neem van het vuur en voeg de melk met gelatine toe. Meng goed.
  • Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en verdeel het dan over glazen of kommetjes. Dek af met folie en laat minimaal 6-8 uur in de koelkast staan.
  • Serveer met een topping naar keuze.

Reacties