Een heerlijk nagerecht dat helemaal niet zo veel tijd kost
Ingrediënten:
- 1/2 liter slagroom (des te beter de kwaliteit des te lekkerder het resultaat)
- 100 g suiker
- 1 dl volle melk (ook hier, kies een goede kwaliteit)
- 10 g gelatinebladen
- 1 vanillestokje
Bereiding:
- Week de gelatinebladen in koud water.
- Verwarm de melk in een pan op gematigd vuur zonder het te laten koken.
- Neem de melk van het vuur en voeg de uitgelekte en uitgeknepen gelatinebladen toe.
- Giet de room in een pan, voeg de suiker en vanille toe en breng dit op gematigd vuur aan de kook, onder regelmatig roeren.
- Neem van het vuur en voeg de melk met gelatine toe. Meng goed.
- Laat het mengsel 10 minuten afkoelen en verdeel het dan over glazen of kommetjes. Dek af met folie en laat minimaal 6-8 uur in de koelkast staan.
- Serveer met een topping naar keuze.
Reacties
Een reactie posten