Pasta met crème van avocado

 


Deze week zagen we het nieuws dat met de toenemende temperaturen op Sicilië de boeren nieuwe kansen zien, zoals in de teelt van avocado's.

Dat leek Stefania een gepast moment om als Italiaanse de avocado te integreren in de traditionele Italiaanse keuken. Oftewel; pasta met avocado.

Ingrediënten:

  • 2 avocado's
  • Ca. 10 cherrytomaatjes
  • Een eetlepel pijnboompitten 
  • Knoflook
  • 1 chilipeper
  • Sap van een halve limoen (of minder van citroen)
  • Peper, zout
  • Olijfolie
  • Schaafsel van Parmezaanse kaas
Bereiding:

  1. Pureer het vruchtvlees van de avocado met de limoensap en peper en zout naar smaak
  2. Fruit de fijngehakte knoflook samen met de fijngesneden chilipeper in wat olijfolie
  3. Voeg de in vieren gesneden cherrytomaten toe en laat die even mee bakken
  4. Voeg de avocadopuree toe en laat ca 5 min. doorbakken op een laag pitje
  5. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan met een klein beetje olijfolie
  6. Voeg de pijnboompitten toe aan de saus
  7. Kook intussen de pasta, giet af en voeg toe aan de saus.
  8. Warm het geheel al roeren nog even door
  9. Dien het gerecht op bestrooit met schaafsel van Parmezaanse kaas (de zogenaamde 'scaglie')



Reacties