Red Lobster Cheddar Bay Biscuits

 

Toen Roelof regelmatig Toronto bezocht was de helft van zijn maaltijden bij de Red Lobster. Naast verrukkelijke menu's met zeevruchten krijg je bij deze keten heerlijke zachte biscuit-broodjes. Naar verluid is dit het meest gezochte recept op internet.

Of dat waar is weten we niet, maar een feit is dat iedereen er gek op is. Ze zijn echt altijd binnen now time op, ook toen we 2 schalen vol meenamen naar een buurtfeest.

Ingredienten:

  • 300 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½-1 theelepel knoflookpoeder
  • 70 gr koude roomboter
  • 150 gr geraspte kaas
  • 180 gr (karne)melk, koud

Topping:

  • 35 gr gesmolten boter
  • ½  theelepel gedroogde peterselie
  • ½  theelepel knofloofpoeder en zout

Bereiding:

  1. Verhit de over voor op 180C en bedek een bakplaat met bakpapier
  2. Meng in een grote schaal de bloem, bakpoeder, zout en knoflookpoeder
  3. Snij met 2 messen de boter door het meel
  4. Voeg de kaas toe en meng tot bedekt met meel
  5. Voeg de melk toe en meng tot net gemixed (niet over-mixen)
  6. Schep hoopjes op het bakpapier met genoeg afstand
  7. Bak 14 - 16 minuten tot goudbruin rond de randen. Meng intussen de gesmolten boter met peterselie, zout en knoflookpoeder
  8. Haal de broodjes uit de over en borstel er ruim topping over terwijl ze nog heet zijn 
  9. Liefst warm serveren


Reacties