Roelof's scones

 

Op een dag kwam Roelof op het idee als ontbijtgerecht een zoete variant te maken van de Red Lobster Cheddar Bay Biscuits. Het resultaat was makkelijk, snel en heerlijk. Het deed wel erg denken aan scones en een vergelijking van de recepten gaf inderdaad een grote overeenkomst.

Ingredienten:

  • 300 gr bloem
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 70 gr koude boter
  • 40 gr suiker
  • Cranberrie of rozijnen
  • 180 gr (karne)melk, koud

Bereiding:

  1. Verhit de over voor op 180C en bedek een bakplaat met bakpapier
  2. Meng in een grote schaal de bloem, bakpoeder, zout en suiker
  3. Snij met 2 messen de boter door het meel
  4. Voeg de cranberries toe en meng tot bedekt met meel
  5. Voeg de melk toe en meng tot net gemixed (niet over-mixen)
  6. Schep hoopjes op het bakpapier met genoeg afstand
  7. Bak 14 - 16 minuten tot goudbruin rond de randen. 
  8. Liefst warm serveren



Reacties