Gepofte knolselderij




De knolselderij is best een makkelijk groente in de moestuin, die ook tot laat in het seizoen geoogst kan worden. Een groente die, anders dan als ingrediënt voor de erwtensoep, niet heel populair is.
Het simpele recept van Jamie Simple as that celeriac, is echter een aanrader.
Een andere leuke bereiding is om de knol in de oven te poffen.

Ingrediënten:
  • 1 knolselderij
  • 1/2 citroen
  • rozemarijn
  • olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
Verwarm de oven voor op 200 C.
Meng in de blender wat olijfolie, het sap van 1/2 citroen, rozemarijn, knoflook, peper en zout.
Boen de knolselderij goed schoon en snijd aan de onderkant een stuk weg zodat deze plat wordt.
Zet de knolselderij in een ovenschaal en smeer deze in met de helft van het oliemengsel.
Gaar de knol in de oven in 60 minuten.
Smeer de knol halverwege de gaartijd nog eens in met het resterende oliemengsel.
Snij de knol in plakken (van boven naar onderen) en serveer,


Hier geserveerd met hertenbiefstuk en aardappelpartjes uit de fryer.





Reacties