Heilbot met puree van groenten

 

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 mooie stukken verse heilbot
  • 2 wortels 
  • een aantal bladeren van de palmkool
  • een halve citroen
  • boter
Smelt op een laag vuur 2 eetlepels boter. Voeg het sap van een halve citroen toe en kruiden naar smaak.
Naast zout en peper is voor de heilbot op deze foto chilipoeder toegevoegd.
Verwarm de oven voor op 150 C.

Kook de wortels en de palmkool separaat en pureer ze.
Zout beiden en voeg peper toe en bij de palmkool wat kerriepoeder. Ik had de wortel wat zouter dan normaal gekruid, wat een mooi contrast gaf met de vis.
Houd warm tot het opdienen.

Leg de heilbot in een ovenschaal en bestrijk deze aan beide zijden met het botermengsel.
Gaar de heilbot in 8-12 minuten in de oven en zet hem dan nog 3-5 minuten onder de gril tot hij mooi bruin kleurt.
Serveer op de gepureerde groenten.


Reacties