Stoofschotel van wild zwijn in witte wijn


Ingrediënten (4 personen)

  • 2 kg everzwijn in stukken
  • 150 gram ontbijtspek in plakken
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 wortelen
  • 1 takje Roosmarijn
  • Saliebladeren
  • !/2 bos selderie
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 schuitje witte wijnazijn
  • olijfolie

Bereiding

Zet het vlees in een marinade van de gehakte groenten, de kruiden, de azijn en de witte wijn en laat minstens een nacht staan. 

Haal het vlees uit de marinade, braad het vlees en de ontbijtspek in reepjes in een koekenpan met peper, zout en olijfolie in beetjes snel goudbruin en doe het over in een grotere pan en laat het daar ½ - 1 uur bakken. Braad de groenten uit de marinade ook aan in de pan en voeg dan het vocht toe.

Laat dit stoven tot het vlees mooi gaar is. De saus kan eventueel gezeefd en gebonden worden.

Serveer met polenta of een lekkere pastinaakstampot.


Reacties