Capesante alla Veneziana

Per persoon:

2-3 sint-jakobsschelpen

1 eetlepel fijngehakte peterselie

1 eetlepels olijfolie

1/2 teentje knoflook

Een scheutje limoen- of citroensap

Een scheutje witte wijn (naar wens)

1 eetlepel paneermeel

Zout en peper

Het lekkerst is om verse sint-jakobsschelpen te vinden. Vraag je vishandelaar om advies voor het schoonmaken. Maak de lege schelpen schoon. Verwijder vezels en zwarte deeltjes van de zeevruchten, spoel ze schoon en veeg ze droog met keukenpapier.

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Maak dan een marinade door de fijngehakte peterselie te mengen met de olijfolie, de fijngesneden knoflook, een scheutje limoensap, zout en peper.

Leg de zeevruchten in hun schelp. Verdeel de marinade over de zeevruchten de schelpen met de ma, giet er een beetje wijn bij, bestrooi met paneermeel en bak 15 minuten in de oven. 








Reacties